©Föreningen P5  MMXIV

2022-11-13

VILLKOR

Bilder, filmer och text får nedladdas. Publicering av bilder är endast tillåten med angivande av källa

enklast genom att sätta in 50 kronor på Pg 148397-3.

Du kan också lösa ständigt medlemsskap för 300 kronor.

Ange namn, adress och

e-postadress på din inbetalning så att vi enkelt kan ge dej information

DOKUMENTERA MINNEN

Skicka gärna in bilder/ minnen och kuriosa som handlar om P5. De blir upplagda här om de uppfyller villkoren i vår ändamålsparagraf.

Uppdatera sidan med

tangenterna ctrl och f5 samtidigt

Kommande utåtriktad verksamhet:

I år fyller Pansartrupperna 80 år och Norrbottens pansarbataljon P5 fyller 65.

Vi uppmärksammade det under Garnisonens dag den 8/10. Väldigt många besökare!

Hemsidan:

Hemsidan är vårt huvudsakliga forum där våra medlemmar kan söka och få information samt vid behov mailkontakt.

Nu finns vi även som Facebookgrupp (f.n 550+ medlemmar), sök Föreningen P5 och gå med. Där informeras om dagsläget samt det vi vill nå ut med! Du behöver inte vara medlem i Föreningen P5 för att gå med! Fast det vill vi ju gärna!

Pågående projekt:

Montering av motor mm i vår Centurion har påbörjats. Tack vare ett gott samarbete med Arsenalen har vi bytt till oss nya avgasgrenrör till motorn. Vi stöter hela tiden på problem eftersom ingen har gjort detta tidigare men vi löser det efter hand. Följ jobbet på Facebook!

Duetten får nya stolsfästen och stolarna kläs om med ny originalklädsel.

IKV 103 är nu i gammalt gott slag igen efter omfattande underhåll. Bilder på Facebook!

Felsökning av gasturbinen i strv 103C är påbörjad

Vi har hämtat hem vår tredje strv 103 från jvgmuséet i Karlsvik. Då är AR komplett igen!

Sedan ska våra bv 202 också tas omhand, många fel har dom….

P5-bladet

Vår strävan är att kunna övergå till ”nätutgåva”och alltså endera att skicka tidningen elektroniskt till de medlemmar som anmält e-postadress eller bara ha den tillgänglig på web-platsen.

Tyvärr så har vi från 2009 varit tvungna att lägga all vår kraft på lokaler, flytt samt materielen så tidningsproduktionen har legat nere sedan dess.

Vi efterlyser en medlem som har intresse av att bli redaktör för P5-bladet!

Vi beklagar allt detta men hoppas på förståelse och vi tar gärna emot berättelser, bilder mm som kan bli en tidning senare. Skicka till foreningenp5@gmail.com.

Tidigare P5-blad finns att läsa här. Formatet är PDF. Dessa tidningar är det som laddas ned mest från vår webplats.